Dag 16 - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu Dag 16 - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu

Dag 16

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus

14 April 2010 | Spanje, Torrevieja

Vandaag stond gepland om te gaan reizen richting Benidorm en Calpe en dat kwam goed uit, want het was een sombere dag en het had zelfs geregend! Dus echt een dag om lekker warm in de auto te zitten! We hadden onze wekker op 8 uur gezet, pffff wat een tijd om op te staan, dat zijn we niet meer gewend! Tasjes waren al gepakt voor als we eventueel zouden blijven overnachten, stokbroodje in de oven wat we meenemen voor onderweg en tegen 09.30 uur reden we weg, over de N332, de oude route langs zee. We hebben Benidorm even rechts van ons laten liggen en zijn eerst doorgereden naar Calpe, onderweg super mooi uitzicht, door de bergen en uitkomende bij de grote rotspunt in Calpe. Daar de auto geparkeerd, een drankje gedaan en even geshopt. Vervolgens weer koers gezet richting Benidorm, via Polop.Eerst nog even een stop gemaakt bij de haven van Calpe. Wat een enorme villa's staan daar, dure auto's en super mooie jachten! Het leek even of we in de buurt van Monaco zaten, maar dan wat kleiner! Ontzettend mooie omgeving!
We zijn voor Polop nog de Altea Hills in geschoten waar we vanaf behoorlijke hoogte uitzicht hadden over heel het noorden van de Costa Blanca, wat een hoogte en spanning om er te komen! Jannet zat te stressen naast mij, de hellingen waren zo steil dat de auto het bijna niet trok en toen Suus de auto ook nog eens stil zette voor een fotomoment, sloeg de paniek helemaal toe omdat zelfs de handrem het bijna niet trok en Vinkie zich niet meer durfde te bewegen, ze had het ergste scenario al in haar hoofd........ Goed we konden ook nergens keren, dus nog verder omhoog was de enige optie,we hadden ook even een Sisi moment, omdat de strepen op de weg door gingen, maar we stuitte op een afgrond...... Goed, uiteindelijk liep de straat dood en hadden we wat ruimte om te keren en om rustig (nou ja niet echt helemaal rustig) wat foto’s te nemen. Daarna helemaal bergafwaarts terug naar de N332 om onze reis richting Benidorm te vervolgen.
De volgende plaats was Polop, een oud bergdorpje met erg smalle straatjes en dat hebben we echt aan den lijve mogen ervaren.... het volgende stressmoment van Vinkie die zou beweren dat de auto echt klem zou zitten tussen de huizen en dan blijkt dat de enige weg die we in konden ook nog eens afgezet is omdat ze er aan het klussen waren! Wat denk je... heel dat stuk terug in z’n achteruit! Vinkie uitstappen (heb ik in ieder geval die stress niet in de auto en verder ramen dicht, dat je ze ook niet hoort roepen want dan denk je bij elke meter dat je tegen de muur aanzit ). Suusje heeft die rit keurig achteruit gemaakt zoals een taxichauffeur dat moet kunnen, dus ome Ad hoeft zich geen zorgen te maken om zijn auto Die komt op plekken waar hij nog nooit geweest is en is inmiddels een echte trouwe kameraad! Maargoed, eerlijk is eerlijk, het was wel even zweten ;) Daarna de auto geparkeerd en de tocht te voet voortgezet.
Daarna Benidorm! De hoge flats zie je al van ver! Geparkeerd nabij het cenrum, wat hotels gecheckt voor de prijzen van 1 nacht (70 euro) en een vaag hotel voor 40 euro..... Een lekkere borrel genuttigd, tapatje erbij, joghurtijsje met verse vruchten na en nog wat winkels gecheckt. Daarna toch maar besloten terug te keren naar Torrevieja om de kosten wat te drukken en daar nog even lekker uiteten bij Patrick, de Belg. Een super borrel erbij, twee, drie, heerlijke sparerib en pangafilet. Nog even met Patrick zelf gekletst en daarna snel richting huis, douchen en het warme bedje in! Oja, beide moeders bedankt voor de post!!!

• 14 April 2010 - 19:01

JokeZ:

Waar is nou het verhaal over de Ikea? Je hebt een leuk reisje gemaakt maar jullie zouden toch naar de Ikea? of was dat een grapje?

Doen jullie het dr Frank dieet? geen koolhydraten maar veel eiwitten?

Groetjes..............

• 14 April 2010 - 19:14

Lia Vink:

Lieverds weet je wat me opvalt, de laatste foto is het meest ontspannen, haha Wat heerlijk om jullie avontuur zo mee te beleven

Dikke knuffel Li

• 15 April 2010 - 20:59

Loes B:

Wat een mooie plaatjes allemaal zeg! Spanje is echt mooier dan ik dacht, maar zo'n weg omhoog zou ook niets voor mij zijn hoor. Brr, zat bij het verhaal alleen al met samengeknepen billen! Succes en veel plezier war! x

• 16 April 2010 - 13:31

Karin P:

He Suus als Vinkie echt niet meer durft, dan kom ik je wel vergezellen met zulke ritjes!! Niets leuker als een beetje crossen door de bergen.

Maar jonge dames, niet met een borrel op achter het stuur he !! Tip van die ouwe uit NL. Voel me ook echt oud, ben zondag uitgevallen, aangezien het in mijn rug schoot.