2, 3 en 4 juni
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus
04 Juni 2010 | Spanje, Torrevieja
Wij verbaasden ons er alweer over dat we weer een verslag van 3 dagen hebben, zo snel gaat de tijd nu! Wat hebben we de afgelopen dagen allemaal gedaan??? Heel veel dat zeker!!! We zijn bijna een Nie-nummer rijker en hebben een bankrekening kunnen openen! Dan denken jullie vast...... jeetje is dat alles....... nou geloof ons, dit kostte vel tijd en energie!!! Verder hebben we ook een heel prettige advocaat die ons vandaag bijvoorbeeld bijstond om het NIE-nummer te regelen............
Maargoed, alle verhalen die er de ronde doen over Spanje en de autoriteiten, het papierengebeuren, het super niet praktisch bezig zijn die kunnen we vanaf vandaag wel bevestigen!!! Het lijkt allemaal zo makkelijk, vandaag naar het politiebureau, stonden we al om 7.45 uur (terwijl het bureau pas om 9 uur open gaat), maargoed deze tijd blijkt mee te vallen, want op drukke dagen zitten er dus schijnbaar al mensen om 6 uur op de stoep en moet je daarna nog geluk hebben om een nummer te krijgen. Goed, wij komen daar aan, er stonden al veel mensen, maar van een rij was geen spraken, dus we gingen er maar gewoon tussen staan. Toen kwam er een persoon aan die in het Spaans aan het roepen was wie er de laatste was, oh zo werkt het dus...... je moet zelf even checken wie er voor jou is en dus achter wie jij bent! Oke, dit hadden we al snel door, dus wisten we achter welke meneer wij waren. Toen ontstond de vraag of er misschien twee rijen waren? De buitenlanders stonden allemaal vrij netjes geordend aan de linkerzijde, daar moesten wij dus staan, ook vrij snel geregeld en slechts 8 mensen voor ons, dus dat moet goed komen! Tegen 9 uur gingen de deuren open en kwam er een man bonnetjes met een nummer geven. Wij hadden 42 en 43, gingen naar binnen met onze advocaat, een formuliertje pakken en weer weg om een paar straten verderop de tax te betalen? Daar weer een formulier invullen en dan weer terug naar de politie, daar bleek het nummerapparaat niet te werken, maar we zagen een meneer zitten die een hoger nummer had, dus onze laywer ging hier even iets van zeggen en wij werden geholpen. Nou dat ging toch aardig vlot, heeft ons ongeveer 2 uur gekost, dus erg snel! Onze advocaat kan het nummer op woensdag ophalen, daar hoeven wij niet meer voor mee en daarna moeten we weer de hele procedure opnieuw doen voor een residentieaanvraag. Voordat we deze toestand hadden doorlopen, moesten we ook een bewijs hebben dat we hier een woonplek hebben? Nu zou je zeggen dat is zo te regelen, je ouders hebben er immers een huis waar wij kunnen verblijven, maar nee er moet dan een huurcontract worden opgesteld dat wij het huis van mij oom huren, kopie paspoort en het adres van mijn oom in Nederland??? Dat is dan maar gewoon het adres van mijn broertje, hoe vaag is dit???!!! En na de aanvraag zullen we het contract weer ongedaan maken. Ome Jan bedankt, nu hebben we een probleem als hij naar de borg gaat vragen Zo ging het ook met onze bankrekening, nee we kunnen geen zakelijke rekening openen want we zijn geen resident, maar onze makelaar geeft even een telefoontje naar de bank en we lopen de bank uit met een rekeningnummer! Hier dus ook bedankt Remco!
Na afloop naar Rinconito gegaan, een barretje gerund door twee belgen. Hele aardige mensen die ons ook weer wat adresjes van leveranciers konden geven. Nu zitten we te denken met welke bierleverancier we in zee gaan??? Mahou, San Miquel, Cruz Campo???????? Goed, eerst maar zien dat alle papieren in orde zijn! Maandag gaan we met de makelaar naar het pand waar ook de landlord zal komen en kijken we of we nog wat kunnen onderhandelen, dan zal de huurovereenkomst nog gemaakt moeten worden, deze moet worden gecheckt door onze advocaat en dan zou alles voor maandag de 14e geregeld zijn...... We wachten af..... spannend nog, maar voor ons geen probleem als de datum wat later wordt, we kunnen toch pas in juli open...... In dat opzicht weten we dus nog niets meer........... In de middag maar weer lekker een ontspannen duik in het zwembad, wat elke dag minder fris wordt, want ook het water stijgt met de landtemperatuur mee!!! 34 graden is deze tijd een normale temperatuur en das best warm kunnen we jullie zeggen!!! Ondanks dat we nog niets zeker weten, hopen we stiekem dat heel veel mensen al aan het sparen zijn voor een ticket voor onze opening! Wij zullen proberen met Transavia en/of Ryanair een deal te maken! Tja..... we zijn inmiddels echt een beetje bekend
Dikke kus vanuit een warm Spanje!!! xxx
Dikke kus vanuit een warm Spanje!!! xxx
04 Juni 2010 - 17:57
Richard:
HEINEKEN!!!! Tja je bent Nederlands of je bent het niet ;-)
San Miguel is geloof ik wel lekker, misschien moeten we een bierproeverij doen in Juni!!! -
04 Juni 2010 - 18:55
Silleke:
Inderdaad Richard dat was ook mijn gedachte, of gewoon Bavaria maar in het spaans is vooral het lekkerste San Miquel, erg lekker biertje !!!!!
tot snel, X -
04 Juni 2010 - 19:05
Maud:
Hej!!! Wat leuk om jullie verhalen te lezen. En wat een geregel idd! Maar gaaf dat het allemaal gaat lukken. Heel veel succes!! X -
05 Juni 2010 - 09:02
Margot Kistemaker:
wat een verhalen weer ;-) nog bedankt voor de felicitaties :) Margot -
05 Juni 2010 - 23:30
Marc Van Hilde:
Hallo dames.
Bedankt nog voor je sms-je voor de verjaardag van onze dochter
Was erg leuk geweest, fam van Beurden was goed vertegenwoordigt
Ook wij zijn aan het sparen voor misschien wel volgend jaar.
groetjes uit een zonnig gool -
06 Juni 2010 - 09:24
KP Te B:
Ga zeker een keertje komen.maar of het tijdens de opening is? Groetjes en wellicht tot ziens in NL -
07 Juni 2010 - 06:50
Bauk:
Hej Dames,
Zo te lezen komt er heel wat bij kijken, maar straks hebben jullie leker als het goed is jullie eigen zaak. Het is al wel warm daar zeg.........pfff!!! Sparen voor een ticket: die zijn toch niet zo duur meer met Ryanair etc. :). Tja met welke leverancier moet je in zee gaan, daar heb ik geen verstand van, ben meer van de rosé :).
Nou heel veel suc6 met alles, denk aan jullie
X Bauk -
07 Juni 2010 - 12:26
Judith:
Hey dames,
Ik liep al een tijdje achter met het lezen van jullie verslagen (tja nieuwe liefde he hahahah) dus ik lees nu pas dat het toch echt Spanje gaat worden! Wat gaaf en wat ziet het pand er leuk uit. En wow wat een uitzicht!
Veel succes daar!
Lieve groetjes Judith -
09 Juni 2010 - 15:18
Margriet:
Spannend allemaal. Volg jullie en ben reuze benieuwd!!!!