Ronde van Spanje - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu Ronde van Spanje - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu

Ronde van Spanje

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus

20 Augustus 2011 | Spanje, Torrevieja

Morgen middag kunt u bij de Chicas naar de ronde van Spanje kijken, vanaf 13.00 uur.
Rond 17 uur komen ze hier voor de toko langs!!!!!!!

De Ronde van Spanje (Vuelta Ciclista a España) is een wielerwedstrijd die sinds 1935 bijna jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Het is één van de drie Grote Rondes. Vanaf 2011 behoort hij tot de UCI World Tour, nadat hij sinds 2008 in de Historische kalender werd opgenomen.

De Ronde van Spanje is net als de Tour de France en de Giro d'Italia een belangrijke ronde in de wielersport. Vanwege hun grote aanzien en hun lengte (drie weken) worden deze drie rondes samen wel De Drie Grote Rondes genoemd.

Waar de Tour de France in het begin van de zomer wordt gehouden, wordt de Ronde van Spanje later in de zomer gehouden. Vroeger werd de Vuelta in april-mei gehouden. De verplaatsing van de Vuelta heeft het prestige van de koers doen toenemen. De koers is veel internationaler van karakter geworden, bijvoorbeeld omdat renners die in de Ronde van Frankrijk teleurgesteld hebben, in Spanje hun seizoen willen goedmaken. De Ronde van Spanje wordt ook als voorbereiding op het wereldkampioenschap gereden. Een overwinning in de Vuelta wordt nu over het algemeen even belangrijk geacht als een overwinning in de Giro.

De ronde is zevenmaal door een Belg gewonnen en tweemaal door een Nederlander. De meest opmerkelijke overwinning van een Belg dateert van 1977: Freddy Maertens leidde het klassement vanaf de eerste dag en schreef 13 van de 19 etappes op zijn naam.

• 20 Augustus 2011 - 16:05

Marc Van Hilde:

nou, pak gauw ff mijn fiets, en ik kom eraan.
    Hou maar een plaatsje vrij voor mij.
    Tot morgen,
    gr Marc

• 21 Augustus 2011 - 13:28

Gonnie:

nou een gezellige boel is het daar bij jullie met al die fietsers
    en nu maar hopen dat er ook wat mensen bij
    julie blijven hangen om iets te drinken.

• 21 Augustus 2011 - 16:55

Peetje:

Hola Chicas, Wij hebben met z'n alle voor de buis gezeten. Leuk om al die herkenbare straten en dorpen te zien en de flamingo's en de zoutmeren. Maar als dan la Vuelta eindelijk door Calle Beniel komt zien we nog net de fietsenwinkel van Ronald en Maria en dan draait het beeld weg. Nog wel even een mooi uitzicht over de zee en de zoutpier maar geen Dos Chicas. BALEN!
    Ik ga nu snel de kids in bad doen en alles voor morgen in gereedheid brengen want.....de wekker gaat morgenvroeg weer om 7 uur!
    X van ons allemaal