Chicas back in town
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus
17 Maart 2012 | Spanje, Torrevieja
Hallo lieve mensen! De chicas zijn weer back in town!!! En wat hebben we genoten!!! Voor diegene die er alles van willen weten komt er nu wat leesvoer, voor de anderen is het wellicht genoeg te weten dat we er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen en dat we een hele lekkere vakantie hebben gehad!!!
Het begon allemaal vorige week zaterdag, de dag dat we onze zoon naar de oppas moesten brengen. Vinkie was al naar de toko, Suus doet dan thuis het huishouden, alles aan kant en tegen 11 uur met alle atributen en hond naar Jan en Yvonne. Chico is altijd blij erheen te mogen, dus het was niet lastig om hem achter te laten. Daarna door naar de toko, zonder hond, dat was wel even vreemd. De zaterdag was een erg leuke dag, constant mensen over de vloer, Paul en Sonja die er weer waren, een hele drukke karaoke en geen gestress wanneer het beste moment is om de hond uit te laten :) Een erg leuke dag en avond gehad en tegen 2.30 uur het bedje in om vervolgens rond 8.30 uur weer op te staan, laatste dingen pakken, ontbijten en spullen laden in de super gave auto van Fred. Fred heeft ons met heel onze zooi gedropt bij het opstappunt van de bus en 15 minuten later konden we de bus in en maakten we deel uit van een groep van 22 personen. De gemiddelde leeftijd hoeven we niet te vermelden wanner je weet dat wij de enige personen waren die richting het skigebied gingen, de andere mensen maakten deel uit van een groepsrondreis........... 1e stop La Zenia (al na 20 minuten in de bus te hebben gezeten, nog kunnen zwaaien naar Rosa die op het balkon stond :) Even koffiepauze..... oke...... 2e stop na iets meer dan een uur rijden (effe 45 minuten lunchen)..... 3e stop na een uur (effe 20 minuten koffie pauze) en toen door naar Granada (nog ongeveer 1,5 uur). Ja, ja plaspuazes genoeg gehad en eindbestemming bereikt! Onderweg zagen we al wat toppen van bergen besneeuwd, maar het was nog steeds heel raar dat we ergens in die bergen konden snowboarden, in de stad was het namelijk warm en er was verder nergens sneeuw te bekennen. Vanaf Granada zie je dan wel de bergtoppen met wat sneeuw en dat is een super vet gezicht!!! Goed, we moesten ons busgezelschap verlaten en toen begon het wachten op de taxi, wachten, nog effe wachten, bellen, wachten en uiteindelijk, na 1,5 uur gewacht te hebben, kwam daar de taxi aan. Vinkie was al 5x haar geduld verloren, Suus was tranquilo en wist Vinkie gerust te stellen. Toen ook de taxichauffeur aan ons vroeg of er nog wel sneeuw lag, begonnen we het een beetje benauwd te krijgen. Geen sneeuw te zien, alles bruin en groen om ons heen, maar op internet was toch echt te achterhalen dat de sneeuwcondities goed waren....... 40 minuten over de bergpas rijden en toen kwamen we bij het dorpkuh Pradollano op 2100 meter hoogte en vet uitzicht op de super pistes!!! Jawel, mooie witte pistes!!! Om 18.00 uur de sleutel van het appartement halen bij Habitat, effe nog een stukje lopen met heel ons hebben en houwen en toen werd het gesjouw beloond met een super mooi, modern, ruim en warm appartement, aan de stoeltjeslift gelegen! Met bubbelbad!!! Heerlijk! Spullen gedropt, de omgeving verkend, boodschapjes gedaan en een heerlijke pizza gegeten!
Maandag: lekker op het gemakje wakker worden (rond 8.30 uur). Vinkie nam al snel de taak op zich om elke ochtend brood te halen, daar kon Suus zich wel in vinden, nee Nadia Suus doet ook echt wel iets, ze dekt intussen de tafel, zet thee en doet de afwas van de avond ervoor :) Vinkie heeft zich de eerste dag af laten zetten door een oud brood in haar maag gesplitst te krijgen, nou daar kon je iemands hersens me inslaan, dus dat was ook meteen het laatste bezoekje aan deze mevrouw van de winkel vlakbij ons. De andere ochtenden is Vinkie met de stoeltjeslift elke keer naar beneden gegaan om daar bij de bakker brood te halen en vervolgens weer met de stoeltjes naar boven. Suus stonddan al gezellig voor het raam te zwaaien (even ter info dat jullie een zo compleet mogelijk beeld erbij hebben). We waren elke dag zo'n beetje rond 10 uur bij de gondel. Dat is een beetje laat, maar de pistes zijn 's morgens echt knoerhard en beginnen tegen 11.00 / 11.30 uur pas wat zachter te worden en veel lekkerder om te boarden. Aan het eind van de dag is de sneeuw op sommige plekken wat papperig, maar het boarden was super!!! Bijna alle pistes waren open, het gebied was groot genoeg, heel veel brede pistes en vooral heeeeeeel weinig mensen! In de weekenden schijnt het erg druk te zijn, maar door de week is het er heel rustig en heb je de pistes vaak voor jezelf (is iets voor Sil :) We konden vanaf het hoogste punt 3398 meter hoogte, helemaal tot aan de gondel in het dal boarden. Er is een super groot funpark voor boarders, met hoge springschansen etc...... en we hebben npog nooit zoveel jeugd en hip volk bij elkaar gezien!!! Het zijn voornamelijk Spanjaarden die er komen en wat Engelsen en Scandinaviers die in Spanje wonen (Hollanders waren denk ik op 1 hand te tellen), maar wat een hippe mensen met super vette outfits!!! Nog nooit zoveel knappe, goed gekleede mensen bij elkaar gezien! Dus hier zit de jeugd? In Granada??? Hangende broekjes, super vette boards, slank, good looking, wij voelden ons echt Hollands boers (maar we waren wel de leukste Hollanders die er waren :)
Goed, we zijn nog maar bij de maandag, we kunnen jullie alvast vertellen dat we elke dag stralend weer hadden, in tshirt op het terras, factor 50 op het gezicht, oren, schap en armen, ook je lippen niet vergeten. Vinkie? Niet nodig??? Nog nooit je lippen verbrand??? (wordt vervolgd!) en tegen 16.00 uur zaten de lekker aan de borrel onderaan de piste ;) Om vervolgens met de stoeltjeslift weer omhoog naar het appartement te gaan. Vinkie was haar zonnebril vergeten, mocht die van Suus lenen en hoe kan het ook anders, nog dezelfde dag is die zonnebril gecrasht en zat de bril in stukjes in het beschermhoesje :) Goed gedaan Vinkie, gelukkig heb je de crash zelf overleefd!
Dinsdag: Eitje bakken? Sorry maar op inductie bakken is niet te doen........ Vandaag op het hoogste punt geweest, super vette rode pistes, uitzicht op Mar Mediterraneo!!! Helaas zie je de Middellandse zee niet erg helder, maar hij is zeker zichtbaar! Veel km's gemaakt en 's avonds gegeten in een hotel, buffet, met heerlijke toetjes..... tja dus niet 1, niet 2, maar iets meer toetjes per persoon :) En later..... "wat is er Vinkie?" Zere lippen??? Zo, Vinkie heeft er een extra onderlip bij! Botox niet nodig, gewoon je lippen niet insmeren als je de rest wel met factor 50 insmeert! Tja Vinkie heeft dus haar lippen verbrand en de blazen staan erop! Vinkie dus een dubbele lip, Suus heel erg spierpijn in haar bovenbeen, wat behoorlijk pijnlijk is met traplopen en Vinkie ontzettende pijn in haar kuit! Goed voltaren smeren en oooooh wat is dat boarden toch een heerlijke sport :)
Woensdag: Vinkie nog dikkere lip, Suus dik oog, zere kuit en zeer been blijft en oeps dat raam van onze huiskamer heeft toch geen spiegelglas, maar is gewoon doorschijnend, nou dan hebben de mensen vanuit de stoeltjeslift in ieder geval kunnen genieten wanneer Vinkie door de huiskamer naar de douche loopt :) Er zijn best veel mensen die een hond bij zich hebben, maar duidelijk is dat wij toch echt de knapste hond hebben! Vandaag weer lekker geboard en in de zon gezeten. Suus had 'savonds wat last van hoofdpijn (waarschijnlijk teveel zon?) dus Vinkie is eten en een heerlijk toetje gaan halen en hebben we gezellig thuis gegeten. Dat toetje hadden we niet eerder ontdekt moeten hebben, in een klein chocoladewinkeltje een overheerlijke muffin. Tja, de volgende dag zaten we dus daar op het terras :)
Donderdag: laatste snowboarddag, want we hebben besloten om op vrijdag al in de ochtend naar Granada te gaan om daar ook nog iets van de stad te kunnen zien. We hebben dan 4 volle dagen kunnen boarden en dat is wel goed geweest. Suus heeft dan genoeg op de bus kunnen wachten (Vinkie die maar bochten blijft nemen, terwijl Suus de berg afscheurt:). Oja, vandaag was het nog steeds de dikke lip van Vinkie en dit keer de dikke neus van Suus, pfffff....... is het die hoogte die een monster van je maakt??? Alles lijkt hier op te zwellen! Suus had haar lievelingsbroek bij zich, maar daar kon ze zelfs niet eens meer in!!! Uuuuhhhh, is dat echt de hoogte??? Of spelen hierin de muffin, de beker verse slagroom, de borrel en de lekkere toetjes ook een rol?????????? Goed we hebben deze laatste dag heerlijk geboard en lekker afgesloten met een borrel op ons vaste plekkie. 's Avonds nog even uiteten, beetje pakken en klaar voor Granada op vrijdag!!!
Vrijdag: Vinkie voor de laatste keer brood halen en skipas verkopen! Ja, want we hadden nog een dag skien erop staan waar we geen gebruik van maakten, dus Vinkie heeft een leuke deal gemaakt met 2 Scandinaviers. Zo hadden wij toch nog 30 euro terug, leuk meegenomen! Laat dat maar aan Vinkie over! Relaxt ontbeten en daarna uitchecken. De taxi was dit keer erg op tijd en via de bergpas terug naar de stad, pfffff.......... Vreselijke rit! Wat kun je daar toch misselijk van worden, al die bochten, remmen, gassen. We waren erg blij toen we uiteindelijk voor het hotel uit konden stappen. Hotel Triunf 4 sterren, wel erg gedateerd, maar een fijne grote kamer, vriendelijk personeel en in het centrum gelegen. Dus Vinkie en Suus de stad in. Erg leuke stad, veel drukte, hippe mensen, mooie oude gebouwen, mooie Cathedraal, oh hier moeten we lopen want daar is die cathedraal, oohhh dat is 'm niet, das weer een andere...... Dus..... lekker op het terras gezeten en ons even in Amsterdam gewaand met een diversiteit aan mensen. Het stappen begint hier zo rond 1.00 uur, dus dat hebben we aan ons voorbij laten gaan :) We zijn lekker ons bedje in gekropen en Suus heeft deze nacht als beste geslapen. Zou dat te maken hebben met het feit dat we 2 eenpersoonsbedden hadden? Dat Vinkie niet in Suus haar nek kon blazen, dat haar knorgeluiden minder goed hoorbaar waren??? Dat belooft wat voor de toekomst ;) Laten we het er maar op houden dat de vermoeidheid van de hele week had toegeslagen :)
Zaterdag (vandaag): Vanmorgen op het gemakje wakker worden, ontbijtbuffet en een telefoontje van onze hostess Anita, dat de bus ons rond 10.40 uur ons op zou halen bij de rotonde van een ander hotel (taxikosten werden netjes vergoed). En zo zaten we weer met ons reisgezelschap gezellig in de bus en stopten we op dezelfde plekken als op de heenreis en tegen 16.00 uur (nadat we weer naar Rosa hebben gezwaaid) werden we bij de Habaneras weer afgezet en kwamen we met de taxi een paar minuten later bij ons huisje aan. YES, snel wat uitpakken en dan lekker de hond ophalen, want die hebben we echt wel gemist!!!
Nu zitten we weer als compleet, gelukkig gezinnetje bij elkaar op de bank. Chico heeft het heerlijk gehad bij Jan en Yvonne, is druk met de katten geweest en heeft zich voorbeeldig gedragen en de chicas hebben een heerlijke vakantie gehad! Skien of boarden in Granada, zeker voor herhaling vatbaar, zo ook een reis boeken via FD Travel Group. Leon en Anita hebben alles keurig voor ons geregeld! We weten jullie de volgende keer zeker weer te vinden!
En nu??? Gaan de Chicas nog van een paar dagen vrij genieten, want woensdag hoeven we pas weer te werken!!! Lekkerrrrrrrr.......... Vanavond heeft Vinkie heerlijk gekookt en het speciale vakantietoetje zit nu in de oven en dat belooft wat te worden!!!!!! Hoeft niet perse op zegt Vinkie dan..... Tuurlijk....... Suus weet wel beter :)
Veel liefs van ons!!!
ps foto's volgen morgen!!!
Veel liefs van ons!!!
ps foto's volgen morgen!!!