7, 8 en 9 mei - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu 7, 8 en 9 mei - Reisverslag uit Torrevieja, Spanje van Jannet en Suus Vink en van Beurden - WaarBenJij.nu

7, 8 en 9 mei

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus

10 Mei 2010 | Spanje, Torrevieja

Zo, even een update van de afgelopen 3 dagen.......
Afgelopen vrijdag hebben we de zus van Suus naar de markt gestuurd en zijn wij thuis gebleven met de kids. Aan het eind van de ochtend ook met de kids richting de markt om churros te halen. Oma moest thuis blijven want Suus had de sleutels van het huis in de garage laten liggen en de deur van de garage gesloten, dus oma moest op het huis passen (die was gelukkig nog open). Goeie actie van Suus, maar ja die is dan met zoveel dingen bezig, was aanzetten, alles binnen zetten, intussen de rest aansturen, en tja dan gebeuren die dingen weleens
Maargoed, tegen de tijd dat we bij de markt aankwamen kwam Petra al aanlopen (met tassen vol natuurlijk, waaronder een flinke zak churros) en zijn de kids met haar mee terug gelopen terwijl wij nog even het fruit en las verduras (groenten) gingen scoren. Wat een drukte daar op de markt.
Bij terugkomst had Petra de garage alweer geopend met haar sleutelbos en zijn we even een frisse duik gaan nemen aan de overkant, daarna met tweetjes even richting het stadje gelopen en neergestreken op een nieuw terras bij een nieuw geopende pub, lekker loungen en natuurlijk de pina colada uitproberen...... heerlijk!!! Inmiddels hebben we ook ontdekt dat er een Lizarran is geopend in Torrevieja, waar we al verschillende keren naar binnen zijn gegaan, maar het is er telkens zo druk en dan lijkt het net een kippenhok daarbinnen, dus gegeten hebben we er nog niet.
Goed, in de avond wilde de familie de stad in en besloten wij een lekker avondje samen thuis te hebben, met een kaartspelletje en een filmpje. Nou, misschien raden jullie het al...... We lagen goed en wel lekker op de bank, hadden een dvd uitgekozen, toen de telefoon ging...... of we de familie op wilde halen, want het begon wat te regenen en onweerde ook. Dus alle kaarsjes weer uit, tv uit en in de auto gestapt om de koninklijke familie op te halen. Oja, we hebben contact gehad met Ruud en Timothy en afgesproken dat zij maandag naar Torrevieja komen. Super gezellig!!! Tegen een uur of 3 zullen ze er zijn. Kunnen we effe gezellig bijkletsen.
Zaterdag zijn we met z’n allen na het ontbijt de stad in gegaan om daar de paardenoptredens van de mei-feesten te bewonderen. Bij de kerk verzamelde alle ruiters en wagens zich en vanuit daar trokken ze richting de haven om daar wat showtjes weg te geven. Erg mooi en indrukwekkend om te zien en de stad werd bedolven door een overheerlijke paardengeur. ’s Middags lekker gaan lunchen bij el Muelle, calamares, pan de ajo, pizza, patatas fritas, litro de Sangria...... Heerlijk! In de middag de tent in de tuin gezet, want Jacques wordt deze avond verwacht en dan missen we een slaapplek en gezien Jannet en ik het wel zo prettig vinden om gewoon lekker samen te slapen en niet zo dicht bij de drukte, hebben we besloten een paar nachten in een tent in de tuin te bivakeren....... Jannet en Jill hebben intussen de keuken gebarricadeerd om een verrassing voor moederdag en vader Jacques te maken, zgn fruit (tuurlijk) en daarvoor hebben ze allerlei oreokoekjes gekocht en een taartpak........
’s Avonds zijn wij naar een optreden geweest in een kerk in Torreviaja, waar Astrid moest zingen in een koor. Dat begon om 21.00 uur. We zijn op het fietsje gegaan, moesten even zoeken, maar uiteindelijk gevonden en heel leuk om er een keer geweest te zijn en het koor te horen. Er zaten ook leuke , moderne nummers bij. Nog even met Astrid gekletst en daarna gefietst naar bar Carlos, want daar moesten we de pina ook nog even checken Voor herhaling vatbaar!!! Het was er gezellig druk, live muziek en een pina met een hele toef slagroom, jammie! En toen kwam de verrassing van de avond..... bij thuiskomst bleek Jacques (zwager Suus) er al te zijn!!! Heeft er maar 16,5 uur over gereden. Even bijgekletst, een slaapneutje op en toen heel knus samen de tent in. Suus op een comfortabel matras en Vinkie op een luchtbedje met daarop een tuinstoelkussen en bovenop ons een heel dik dekbed voor als het koud is zo ‘snachts in de tent. We hebben goed geslapen, ondanks alle geluiden de hele nacht (discomuziek tot 8 uur, een auto die niet meet startte, een familie die luidruchtig werd ontvangen, ..........) Koud hebben we het zeker niet gehad, allemachtig dat dekbed is echt niet nodig, maar vochtig was het wel...... Alles wat tegen het tentdoek had gelegen was nat en de condensdruppels zaten op de binnentent. Maar goed te doen voor nog een nachtje.........
Gister alles voorbereid voor moederdag. Jannet en ik zijn lekkere broodjes gaan halen bij de bakker, lekker ei gemaakt, een roos op tafel, cadeautjes en een waardebon voor een etentje. Heel gezellig en uitgebreid getafeld, inmiddels met 7. Na het ontbijt een bak koffie met de verrassing van Jill........ daar komt het fruit.......... een overheerlijke oreotaart, met oreokoekjes erop en nog heel veel koekjes er omheen. Een heerlijke hap, zo willen we wel elke dag fruit eten .
In de middag zijn Petra, moederkuh, Jannet en ik naar de stad gelopen. Jac bleef met de kids thuis. Jannet en ik zijn afgehaakt bij het stadsstrandje, even lekker relaxen met een boek, nou ja leuk om het boek bij ons te hebben gehad, maar van lezen is weinig terecht gekomen , gewoon lekker kletsen, rondkijken, ........ Daarna op een terras neergestreken en lekker geluncht met wederom een heerlijke borrel. Jannet aan de whisky en Suus een flinke goede Sangria met veel vers fruit, dus super gezond! Wouw. Tja, zoals jullie lezen zijn we een beetje terug bij af sinds de familie hier is en moeten we echt weer pas op de plaat wanneer ze weg zijn, maar dat komt weer goed, als de familie weer vertrokken is. Goed, lekker teruggelopen naar huis en ons weer klaar gemaakt voor het avondmaal. Met z’n allen bij de Belg gegeten en toen nog naar de stad om daar een lekker ijsje te scoren. Jannet en ik zijn helemaal via de kust teruggelopen, schrokken heel erg toen we ergens liepen en er een ontzettend lawaai (hoge piep) ontstond. We schrokken ons wild (Suus vooral) en wat bleek,...... zat er een egel met 2 jonkies.
En vandaag......... weegmoment........ slaan we even een weekje over!!!

• 10 Mei 2010 - 08:15

Bauke V:

Hej Suus!

Wat lees ik is onze Jaques gearriveerd!? En gaan ze naar Andalusië!? Ben benieuwd.... Het is moeilijk zo met de zus van jou om niet te snoepen hè! Wat mooi de foto's met de paarden zeg. Dat mis ik het rijden in de bossen wel hoor! Ik hoop dat jullie een beetje slapen in de tent en dat Jaques niet te vervelend is :). Grapje! Hier is het weer nog steeds niets. Het is koud, ik slaap nog steeds in mijn winterpyama :). Ben benieuwd hoe het met jullie plannen staat, daar lees ik niets meer over :). Misschien kom ik ook nog wel een x jullie kant op...

Nou meiden, de groetjes en willen van mij ook de lieve groetjes doen aan de rest v/d familie.
    XXXXX Bauk

• 10 Mei 2010 - 19:58

Hilde V/d V:

Haaj Suus en Jannet, Zo nog meer familie aangekomen. Dacht je ff rust te hebben tot vrijdag, komen de buurtjes van Beurden. Leuk jullie verhalen te lezen. Geniet er van en geef ons pa en ma maar een knuf !! Ook voor jullie natuurlijk. Enne stuur wat zon deze kant in! Lieve groetjes Hilde & Marc. Bram en Anne.

• 15 Mei 2010 - 09:35

Jenny:

Hoi Suus en Jannet,

Hoe gaat het daar? Eigenlijk hoef ik niet eens te vragen. Ik heb al jullie foto`s bekeken, ik ben blij dat jullie zo mocht genieten.

Het zijn allemaal hele leuke foto`s. Suus en Jannet blijf maar vooral genieten en wij zien elkaar weer als jij terug ben om te komen groeten op de toermalijn. Geniet van jullie tijd,

Jenny