Terug in Spanje!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus
30 Juni 2010 | Spanje, Torrevieja
Lieve allemaal! Zoals jullie weten zitten wij nu weer in Spanje. Gezien alle leuke reacties die we van jullie hebben gekregen over het reisverslag, zullen we dit voortzetten en jullie op de hoogte houden hoe het er allemaal aan toe gaat. Voor onze moeders en voor ons zelf hebben we het vorige verslag, inclusief foto’s en jullie reacties, af laten drukken in een groot album. Dit album hebben we voor ons vertrek aan de moeders overhandigd en mochten ze pas open maken wanneer in Spanje zaten. Ze waren er erg blij mee!!! Het is ook een heel mooi album geworden!
De laatste dagen in Nederland zijn, net zoals alle andere dagen, omgevlogen!!! Zaterdags hebben we nog de auto verkocht en het bankstel van jannet, de laatste dozen gepakt. De vader van Suus kwam in de middag samen met Niels en Roel een hele voorraad ingepakte dozen halen om alvast zijn auto mee te laden, imperial bovenop en de garage was meteen een stuk leger! Super fijn dat deze spullen allemaal al mee kunnen naar Spanje! ‘s Middags even de stad in en ‘s avonds lekker gegeten met de hele familie van Suus bij Petra, een heerlijke en gezellige BBQ! Bauk was ook nog even gekomen om gedag te zeggen en ook zij is al aan het sparen voor een ticketje Spanje Alvast afscheid genomen van Peter en Cynthia, want die gingen onze dag van vertrek lekker naar zee (groot gelijk!) en wij richting huis om de laatste nacht in ons appartement in Nederland door te brengen. De buurvrouw kwam nog even afscheid nemen en rond middernacht zijn we gaan slapen. Heerlijk geslapen en voor het eerst tot half tien in bed gebleven. Gezien het inpakwerk al wel gedaan was, konden we op het gemakje het appartement nog even opfrissen, koffers naar beneden die door Jacues opgehaald zouden worden en Petra uitleggen waar ze eventuele spullen kan vinden. Rond 12 uur verlieten we ons opgeruimde schone appartement en gingen we nog even bij de buurtjes gedag zeggen. Frans, Annie, omaatje, Ben en Thea en Norbert, zij moeten ook maar een keer gezellig overkomen en wij zullen ze ook weer wel gaan opzoeken wanneer we in de buurt zijn! Vervolgens richting het station gelopen, waar Richard (de broer van Jannet) al lekker op het terras zat te wachten op ons. Hij is met ons mee naar Spanje gevlogen om het pand te bezichtigen en tekeningen voor het interieurontwerp te maken. Met z’n drieen naar Petra en Jac, waar ook de vader en moeder van Suus kwamen om nog even gezamenlijk te lunchen. Toen, tegen 15.00 uur, kwam het moment van afscheid nemen en dat is altijd lastig bij de familie van Suus. Ondanks dat we elkaar allemaal heel snel zien in Spanje, valt het afscheid altijd zwaar, maargoed dat hoort erbij en heeft ook zijn charmes Petra heeft ons naar de luchthaven gebracht met 6 grote koffers/tassen en 3 stuks zware handbagage. Nog even een laatste fotootje en toen inchecken maar! Dag, dag, zwaai, zwaai! Leuk dat er heel veel mensen waren om te zwaaien, maar we kenden er geen een van, hahahaa, maar dat is maar goed ook, want dan zou het een grote tranenregen worden. Nu viel het mee en gingen we heel vlot, door de douane, streken we neer op een terras om het voetbal te volgen, leuk samen met Rich die er een enorme hekel aan heeft . Voor Richard was deze vlucht een hele ervaring, omdat hij normaal als steward werkzaam is voor de KLM en Ryanair een vreselijke maatschappij vindt. We hebben natuurlijk erg moeten lachen, om de ruime zetels, de kraslootjes en vooral het getoeter na de landing (toetoetoetoetoetoe!!!). Te enig ! In Alicante stond onze taxi al klaar en deze heeft ons met heel ons gepak veilig bij het huis afgezet. Gelukkig duurde deze rit niet al te lang, want onze chauffeur reed alsof hij telkens moest remmen, dus we zijn al schokkend vervoerd en schijnbaar was dat zijn rijstijl. Bij Plaza de las Palomas begroet door de oom en tante van Suus, spullen in huis gelegd en meteen richting het strand om daar nog een heerlijke maaltijd te nuttigen. Heel fijn overigens om in een schoon huisje aan te komen, waar alles gewoon lekker aangesloten is, het zag er keurig uit en dat hadden we aan onszelf te danken! Fijn!
En met dit verhaal willen we dus vertellen dat de week in Nederland is omgevlogen, we helaas niet iedereen meer konden zien, maar dat daar gelukkig iedereen erg veel begrip voor had. Het was een hele erge sjouwweek, maar we hebben gelukkig alles kunnen regelen wat er te regelen viel!!! En zo kan ons emigratieverhaal in Spanje weer beginnen! En hoe begon het?????????
MET EEN NACHT WAARIN WE EEN KAKKERLAK HEBBEN MOETEN VANGEN EN WAKKER ZIJN GEWORDEN VAN DE BLIKSEM EN ONWEER!
Super slecht geslapen! Suus werd wakker van een raar geluid en vroeg Vinkie het licht aan te doen, die al meteen zei dat er niets aan de hand was, nou dat neemt Suus niet zomaar aan, dus licht aan en in de kast kijken, daar was niets, maar boven de kast zat een enorme kakkerlak die elk moment naar beneden kon vallen omdat deze erg veel moeite deed om via de kastdeur omhoog te kruipen en dat was het geluid wat Suus hoorde. Misschien kunnen jullie het je voorstellen wat er toen gebeurde??? Een schreeuwende Suus die Vinkie beval het beest heel snel te vangen en deze vooral niet om haar kussen te laten vallen!!! Suus in de keuken, Vinkie in de weer met de snelle kakkerlak, Richard in een te klein bed, die de commotie wel hoorde maar geen actie ondernam en held Vinkie had het beest te pakken en spoelde het door het toilet!!! Pfffffff. Liggen we weer net op bed begint het mega te bliksemen en onweren, gezin Suus (die toch echt wel stoer is hoor) ook hier veel schrik van heeft, kneep ze regelmatig Vinkies arm fijn en hebben we de rest van de nacht niet echt meer kunnen slapen.
Maandag op tijd op voor een afspraak bij de boekhouder. Richard ging met ons mee, want wij dachten dat het zo gepiept was, even een handtekening zetten voor de notaris, maar we moesten mee naar de notaris, nadat Suus nog even op en neer moest fietsen voor de officiele documenten van het NIE-nummer. Te voet naar de notaris en daar in de wachtruimte wachten, wachten, wachten en dat duurde meer dan 2,5 uur!!! Daarna in een kantoortje een handtekening plaatsen en klaar! Pffff....... dit duurt nog langer dat het aanvragen van een NIE-nummer. Je kunt hier schijnbaar ook geen afspraken maken voor de notaris en gezien je bijna overal een notaris voor nodig hebt, lijkt het daarbinnen een kippenhok, snap je er helemaal niets van welke structuur er in zit en kun je alleen maar wachten tot je geholpen wordt. Goed, weer een stapje verder gingen we even lunchen en weer door naar het pand waar we om half 3 binnen konden om Richard te laten meten en om 16.30 uur hadden we daar een afspraak met de makelaar, advocaat, huurder,........ Bij aankomst van het pand was er nog niets veranderd, wat eigenlijk wel de afspraak was, werd er gepraat over het tekenen van het contract, waarvan wij niet op de hoogte waren en werd er ineens veel druk op ons gelegd om het contract voor 1 juli getekend te hebben. Onze advocaat gaf ons het advies pas te tekenen en te betalen wanneer het pand zo is verbouwd volgens afspraak en dat was ook wat wij wilden. Voor de andere partij was dat schijnbaar een hele issue en werd de sfeer heel erg grimmig, waarvan wij totaal niet begrepen waarom het een probleem zou zijn om niet nu maar over ongeveer 3 a 4 weken te betalen wanneer alles is zoals het moet zijn. Ineens kwam er een andere koper in het spel (?????) die er meteen voor zou betalen en waren wij ineens niet meer zeker van de aankoop?????? Heel bizar allemaal! Goed, we kunnen niet echt in detail treden, er zijn veel vervelende dingen gebeurd, maar we zullen het houden op de goede afloop die het uiteindelijk vandaag gekregen heeft!!!
WE HEBBEN HET PAND!!! Onze opening zal nog wat uitgesteld worden, gezien er nog wat verbouwd wordt, maar we hebben alvast de sleutel en hebben al kunnen zien dat de verbouwing erg opschiet en wellicht over 3 weken helemaal klaar is! Dat houdt in dat we daarna snel open kunnen! Richard heeft super mooie digitale 3d tekeningen gemaakt, zodat we een impressie krijgen hoe alles eruit komt te zien, helemaal te gek! We zullen simpel beginnen en langzamerhand naar de officiele opening toeleven, met ons eigen concept. Logo en naam zullen al wel meteen bekend gemaakt worden, zodat we toch al meteen onder onze eigen naam kunnen beginnen. We zijn inmiddels wel overgestapt naar een andere naam. De naam die we wilden gaan gebruiken en waarvoor de prijsvraag was is........ DE DUTCHIES...... deze naam zullen we niet meer gaan gebruiken, we hebben nu een naam die beter bij ons logo past! Binnenkort dus meer hierover!!!
Sinds we weer terug in Spanje zijn, zijn we alleen maar in de weer met allemaal geregel en gesprekken met advocaat, elke ochtend vroeg op om op tijd bij een afspraak te zijn. Vanmorgen weer vroeg op om Richard weg te brengen naar de luchthaven, om vervolgens meteen door te gaan naar de bank waar we de afspraak van tekenen hadden. We hebben al dagen, wat?weken niet gekookt en alleen maar buiten de deur gegeten! Niet normaal! Afgelopen maandag nam Richard ons mee uiteten omdat hij zo super trots op ons is. Wij hebben hem gister mee uit eten genomen en hij kwam er niet onderuit om het voetbal met ons te kijken, Spanje tegen Portugal. Super spannende game en na afloop een totale gekte, mensen gingen met hun auto al toeterend door de straten rijden, hele cabrios waren volgepropt met mensen, vlaggen en toeters en bellen, iedereen ging uit hun dak (nou ja, op Rich na dan ). Nu leeft de voetbal hier wel helemaal, tijdens de voorrondes was alles vrij tam, maar nu gaan de Spanjaarden los! Hoe leuk zou het zijn om een finale Nederland – Spanje te hebben!
Vanavond met ome Jan en tante Gonnie meegegaan en lekker gegeten bij Pizza numero uno. Zij wilden ons trakteren omdat het de laatste avond in Spanje is voor hen, morgen brengen wij ze naar de luchthaven en gaan zij terug naar Hollanda! Het was een gezellige avond, heerlijke temperatuur buiten en met een super mooi uitzicht op zee, wat er vanavond als een groot meer bij lag, heerlijk gegeten!
30 Juni 2010 - 22:45
Marc Van Hilde:
veel gebeurd in enkele dagen.
Gelukkig dat belangrijke zaken geregeld zijn.
Als jullie jan en gonnie veilig naar de luchthaven brengen, dan zullen wij ze ophalen
Succes dames,
Marc
01 Juli 2010 - 06:52
Bauk:
Hej Suuske,
Fijn dat alles geregeld is!!! Super leuk zeg en wat fijn dat de verbouwing zo snel gaat!!! Hier is een hittegolf, maar dat wist je al denk ik :). Morgen moet Nederland weer spelen, wel spannend!!! Leuke foto's weer, altijd leuk om te kijken.
Succes met alles en tot het volgende verhaal -
01 Juli 2010 - 16:12
Ank En Antoon:
Proficiat meiden en
maak er iets moois van.
Wij zijn erg benieuwd en
zullen zeker komen kijken
en lunchen.
Geniet van alles en doe
het vooral tranquilo. -
01 Juli 2010 - 22:03
Sjaak En Peetje:
Het is nu 12.00 uur en we zitten nog steeds in ons bijna blootje buiten. Net Spanje hier. Goed te horen dat alles nu geregeld is. Spreek je snel weer. Trusten voor staks XXX J en P -
02 Juli 2010 - 09:39
Suus (Stadhouders):
Wat fijn om te lezen dat alles nu " officieel " geregeld is. Kunnen jullie je tenminste weer bezighouden met de rest.
Want er komt veel bij kijken allemaal.
Succes meiden !!!
Ik denk aan jullie.
Dikke x Suus -
02 Juli 2010 - 20:44
Li:
Heerlijk genietend van jullie Spaanse wijntje kan ik zeggen dat het hier 27 graden is om 22.40 uur.
Wat zalig dat alles rond is, Rich vond het niet makkelijk maar heeft niets laten zien, dat tot het laatst hot news zal blijven.
Ik ben bere trots op jullie, zo snel zoveel voor elkaar, fantastisch
Dikke knuffel van ons
Jan en Li