19 en 20 juli
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jannet en Suus
20 Juli 2010 | Spanje, Torrevieja
We hebben weer heel wat gedaan in twee dagen tijd, dat we echt even de foto’s terug moesten kijken om precies te weten wat we nu gedaan hebben. Gister heeft Vinkie de hele vloer achter geschrobt en Suus is met het schuren van de deuren en deurstijlen begonnen. We hebben bezoek gehad van de drankleverancier. Suus was een beetje in de war en dacht dat het een van de bouwvakkers was, dus wilde al een cadeautje geven voor het harde werken, maar het bleek dus helemaal om een ander persoon te gaan.....wat een blunder!!! Daarna nog een keer de verkeerde naam . Goed bezig Suus! Bestelling komt maandag binnen!!!!!!! Dat wordt nog doorwerken dus!!! Bezoek gehad van de flyerman en Sanne heeft de papieren voor de zorgverzekering ingevuld. Verder zijn Vinkie en ik ook begonnen aan ons examen sociale hygiëne in het Spaans!!! Pffff....... echt weer studeren, maar wel leuk We moeten het examen in het Spaans leren dus zijn druk bezig met de vertaalmachine, als we klaar zijn sturen we het in en dan maar hopen dat we geslaagd zijn!!! Spannend! We hebben intussen ook ons Spaanse mobiele nummer aangevraagd, dus die verwachten we morgen wel. Jeeeeh, wat hebben we weer veel geregeld! Oja, gister is er ook nog iemand geweest voor het afzuigsysteem wat is afgekeurd door de inspectie en welke nog vervangen moet worden. Wij wisten dat dit nog gedaan moest worden en na vele telefoontjes hebben we een bedrijf gevonden die dat kan doen, maar de vraag is nu wat het precies gaat kosten en wat er nu precies allemaal gedaan moet worden. Moet er nog gebroken worden of hoeven slechts de filters vervangen te worden??? Goed, de beste man heeft tussen het plafond gekeken, zat met zijn vieze vingers aan onze net gewitte platen, zuchtte flink en gaf aan dat hij pas over 30 dagen tijd heeft??????? Kunnen wij dan wel open? Is het genoeg als we bewijs hebben dat we de afspraak hebben staan? Of mogen we alleen drank schenken en koude broodjes serveren??? De beste man zou contact opnemen met de gemeenteraad en morgen hebben wij een afspraak bij hem op kantoor en zullen we de zaken doorspreken........ Dit is dus nog wel spannend. Gelukkig wil Steven met ons mee om alles goed te vertalen, want deze man spreekt geen Engels en al die technische zaken zijn niet te volgen in het Spaans. Morgen dus meer hierover!!! Verder nog geskypt met de vader van Suus, de moeder en zus van Suus en de broer van jannet. Super leuk, het lijkt dan echt of je heel dicht bij elkaar zit. Even gezellig bijgekletst.
Vandaag zijn we begonnen met een afspraak met Ed die samen met ons de peper/zout/azijn/olie setjes is gaan kopen en wij hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en een aantal vragen op hem afgevuurd. Ed heeft ook een technisch team die misschien wel wat kunnen betekenen met het plaatsen van het luchtfilter en dan veel sneller, dus dat biedt weer perspectief........ Na 10 setjes peper/zout, azijn/olie te hebben gekocht, is Vinkie als een speer naar het pand gegaan en ben ik (Suusje) wat bedrijven afgegaan. Pasjes voor de groothandels geregeld, afspraak met ijsleverancier, verf gehaald, brievenbus, was opgehangen en een heleboel telefoontjes gepleegd! Al na 30 minuten belde Vinkie mij op dat de fiets was gejat! BALEN!!! Stond voor de deur en weg was fietsie.....fietsie foetsie...... Dus Suus met het thuisfront gebeld, verzekeringgegevens erbij....... de telefoon ging en....... FIETS WAS WEER TERECHT!!! Hadden ze verplaatst. Fred en Steven kwamen naar het pand kijken en hadden de fiets om de hoek zien staan......pfffff..... gelukkig! Scheelt ook weer een dag politiebureau!!! Dus Steven heeft het pand ook gezien en was erg enthousiast! Leuk!
In de middag is Suus ook in het pand verschenen. Vinkie had alweer hard gewerkt en was al bijna klaar met het witten van de toiletten. Suus is daar begonnen het witsel van de tegels te halen. Toen het even stil was kwam Suus erachter dat Vinkie op haar knieen bij de bar zat met een hele lading witsel op de vloer??? Watskeburt Vinkie??? Is dit nu al de 2e keer dat je je emmer met witsel laat vallen en probeer je deze informatie te verzwijgen voor je vriendinnetje???
De vaten olie zijn intussen ook opgehaald en daar kregen we nog 12 euro voor..... Ook bizar dat je geld krijgt voor vieze olie........ 3 lege vaten terug. Logoborden opgemeten en zo was er weer een dag om!!! Nog gauw naar de verfwinkel, want het wordt nu tijd om de blauwe muurverf te halen!!! Tja, welke kleur nemen we nu precies??? Weer naar de kleurwaaiers gekeken, in het licht, kijken en vergelijken, pffff..... moeilijk, maar uiteindelijk besloten om een kleur te laten mengen tot nachtblauw. De machine heeft gemengd en gemixt en toen wij de kleur zagen leek het toch echt paars!!! Wat nu??? We hebben de emmer mee naar huis genomen en hebben een stukje van de muur op het plein tegenover het huis als proefmuur gebruikt....... Tja, Vinkie vindt het nog steeds paars en Suus is een bietje kleurenblind......... We gaan zo nog even op het plein kijken als het helemaal droog is. En Vinkie zal morgen beginnen aan een muur, terwijl Suus met Steven naar het bedrijf gaat voor het luchtzuiveringssysteem........ Wordt dus vervolgd!!! Moe maar voldaan zitten we nu even aan de borrel en zullen we zo onze macaroni gaan eten. Li bedankt weer voor het pakje met tijdschriften. Goed dat je er dit keer geen chocolade-ei bij hebt gedaan .
Dikke kus en morgen de foto van de blauwe of paarse muur???
Dikke kus en morgen de foto van de blauwe of paarse muur???
20 Juli 2010 - 21:31
Marloes:
ik vind paars een mooie kleur!!! x -
20 Juli 2010 - 21:52
Hilde Vrande:
Als ik het zo zie, zeg ik: BLAUW. Verder vind ik het sjapoo dat jullie met die hitte zo hard kunnen werken. Het wordt helemaal leuk leuk.
lieve groetjes Hilde -
21 Juli 2010 - 07:09
Bauk:
Hej Suuske en Jeannet!
Zo.......het begint nu echt mooi te worden zeg. Ik ben echt benieuwd te worden. Wat een harde werkers zijn jullie toch...!!! Dit moet gewoon een succes worden met van die diehards :). Heb respect voor jullie!~ Ik hoop jullie snel te zien in jullie Toko. Het weer is hier nog steeds heet, maar het wordt gelukkig vanaf vandaag iets minder! Nou meiden, heel veel suc6 met het harde werken..........
Lieve groetjes Bauk -
SUPER
GROETJES DIKKE KUS MARIJKE -
21 Juli 2010 - 13:11
Richard:
Als een dolle gaan jullie! En door!
Ziet er allemaal lekker fris uit en misschien is het een idee om af en toe dingen af te plakken? Scheelt weer schoonmaken alhoewel ik niet weet wat je moet doen om de toko te beschermen tegen vliegende latexemmers ;-)
Dikke zoen chicas!! -
21 Juli 2010 - 16:25
Peetje:
Hola alletwee, jullie hebben het er maar druk mee. Wij zijn net met z'n alle naar de Kermis geweest. Geloof me, ook daar kun je verrekus moe van worden! Maar wel gezellig. Denk dat ik op TV kom want er stond ineens een man met microfoon en camera in mijn gezicht. Duurde even voor ik dat door had (namelijk net een trappist met grenadine op en dan reageer ik un bietje traag). Dus Suuske en Juanita....hier is alles goed en jullie zijn ook heel goed bezig. X voor jullie van Peetje -
21 Juli 2010 - 21:31
Mama:
lieve schatten, wat ziet alles er super schoon en hageltje-wit uit. Jullie kunnen trots zijn op het resultaat. Ik hoop dat de kleur donkerblauw=paars naar jullie zin is.Gisteren ben ik naar de kermis geweest en......ik kwam vandaag op T.V bij de uitzending van Lott, dus morgen is ons Petra aan de beurt.Peter heeft vandaag Tokkie al naar mij gebracht en die zit dus al gezellig te kletsen.Spike ligt weer op mijn voeten, want en was net een beetje vuurwerk.Vanavond heb ik niet gekookt. Mijn maaltijd bestond uit olie-bollen. Was toch wel erg lekker. Succes morgen met alle onderhandelingen en doe iedereen de groetjes en voor jullie dikke kus.